Profiliai / Virginija Vasiliauskienė

Varškės sūris

„Negaliu sėdėti namuose, man reikia bendrauti“,- sako Virginija Vasiliauskienė, Vatušių kaimo bendruomenės pirmininkė.

Viskas gyvenime yra įmanoma, tiktai reikia norėti.

Baigusi agronomijos mokslus moteris dirbo pagal specialybę,dabar jau daug metų su sesers šeima ūkininkauja pieno ūkyje. Veikli ir energinga moteris niekada nesėdi sudėjusi rankų. Beveik visą maistą užsiaugina ūkyje. „Kam tada gyventi kaime?" - klausia Virginija. Sūrius spaudžia seniai, pradėjusi ūkininkauti. Juos spaudžia taip, kaip tai darydavo jos mama Aldona Plataunienė, mokėjusi pagaminti ir pieno gaminį (žildinį), kurio šeimai užtekdavo, kol karvutė būdavo užtrūkusi. Virginija sako, jog varškės sūrį daryti paprasta: užkaitini dvi dalis saldaus pieno, tada, supili vieną dalį rūgusio ir lauki, kol sutrauks varškę. Tada pili į sūrmaišį, paslegi, suspaudi... Šviežią varškę, išrūgas Virginija naudoja kosmetikai ir kitiems pataria. Išrūgas gerti labai sveika tiems, kas nori pagerinti žarnyno veiklą.

Kuo ypatingi Virginijos sūriai? „Kodėl sūriai yra nevienodo skonio, čia jau priklauso nuo šeimininkės"- sako Virginija, išvardydama nemažai priežasčių. Sūrio skonis priklauso nuo to, kaip suraugintas pienas, kokiomis dalimis jį traukini, ar nepertraukini. Priklauso ir nuo metų laiko ir, žinoma, nuo to, ko dar į varškę pridėsi. Virginijos varškės sūriai žinomi plačiai, todėl moteris dažnai sulaukia užsakovų.

Kaip įsigyti Virginijos sūrių ir kiek jie kainuoja? Galima užsisakyti telefonu, el.paštu. Kaina priklauso nuo dydžio ir skonio.



Grįžti